ВЪПРОСИ И ИНФОРМАЦИЯ - DHI България

ВЪПРОСИ И ИНФОРМАЦИЯ

  Ще усещам ли болка след манипулацията?

  Не. Няма да усещате НИКАКВА болка след процедурата. Вижте как преминава една процедура в клиниката на DHI България.

  Какви са страничните ефекти на Вашия метод?

  В някои редки случаи (<2%) може да получите лек едем (подуване) на 3-тия ден след процедурата, който отшумява на 5-тия ден.

  Ще забележат ли другите хора, че съм си направил процедура за възстановяване на косата?

  Първите дни след процедурата ще се виждат САМО много мънички червени петънца по темето и тила Ви. Причината за това е, че Техниката DHI Direct е минимално инвазивна техника. Космените фоликули се екстрахират един по един със специален много тънък инструмент (Екстракторна игла DHI, диаметър <1.0 мм) и се поставят на новото място с друг много тънък инструмент (Имплантиращо устройство DHI, диаметър <0.8 мм). Можем да трансплантираме дори единични косми (Трансплантация на единични косми [SHF]), за да постигнем най-естествените възможни резултати.

   

   

  .

   

  Една седмица след процедурата няма да се вижда нищо. До десетия ден, няма да има разлика между съществуващата и присадената коса.

  Кожата след манипулацията остава гладка и еластична.

  Как протича процеса по заздравяване?

  Заздравяването на донорната област е много бързо, защото DHI Direct е минимално инвазивна техника. Процедурата по заздравяването приключва за 2-4 дена след манипулацията. Заздравяването на реципиентната област приключва 1-2 дена по-късно.

  .

  Ще изглежда ли тилът ми като прояден от молци, поради големия брой екстрахирани фоликули?

  Абсолютно не. Инструментът за екстрахиране на DHI (Екстракторна игла DHI, диаметър <1.0 мм)  е минимално инвазивен и заздравяването е изключително бързо. Седем дни след процедурата никой няма да може да види никакви признаци, че Ви е правена процедура. Други методи за възстановяване на коса (като например “метода strip”) са изключително болезнени, лесно се познава, че е извършена процедура и има нужда от 15 дена за рехабилитация. Посредством непрекъснати проучвания DHI разработи уникалната, минимално инвазивна техника DHI Direct, за да помогне на хората да се наслаждават на нова коса със 100% естествени резултати, при напълно безопасна процедура и коса за цял живот. Заздравяването в реципиентната област приключва 1-2 дена по-късно.

  Ще има ли нужда да си взема свободни дни след манипулацията?

  Определено не. Няма да имате никакви физически проблеми след процедурата. Напълно функционални сте. В деня след манипулацията персоналът ни ще трябва да разгледа внимателно и да измие главата Ви. След това сте свободни да се върнете към работата и ежедневието си. По главата Ви за 3-5 дена слабо ще се виждат малки червени петънца. Ако не искате да обявявате, че сте били на процедура за възстановяване на косата, е препоръчително да си вземете три дена отпуск от работата.

  .

  Има ли след манипулационни инструкции как да предпазвам новите си (трансплантирани) космени фоликули?

   

  Вашият лекар от Медицинска група DHI подробно ще Ви обясни всички необходими инструкции, а също така ще Ви ги даде и в писмен вид. Препоръчително е да Ви прегледаме в деня след манипулацията и да измием донорната Ви област.

  Като цяло, трябва да избягвате големи физически натоварвания 7 дена след процедурата. Можете да плувате в морето 8-10 дена след процедурата.

  През лятото трябва да сте много внимателни с излагането на слънце през първите 8-10 дена след процедурата. Не излагайте скалпа си по обяд на интензивна пряка слънчева светлина без шапка.

  .

  Има ли някакви допълнителни такси за след манипулационното проследяване?

  Определено не.

  Ще бъде ли DHI лекарят ми на разположение, ако имам нужда от него?

  Вашият DHI лекар е на Ваше разположение по всяко време, а персоналът ни ще осигури комфорта Ви и ще полага добри грижи за Вас.

  Кога ще мога да видя резултатите от процедурата?

  Вие виждате първите резултати 4 месеца след манипулацията, а крайният резултат се наблюдава 9-12 месеца след процедурата.

   

  .

  Как тялото произвежда здрава коса?

  Косъмът е най-бързо растящата тъкан в човешкото тяло и се състои основно от кератин, който е същия материал, който дава и еластичността на ноктите на пръстите ни. Средно човек има около 100 000 косъма на скалпа си, с известни вариации в зависимост от цвета и структурата на косъма. Косъмът ни расте в защитна капсула, наречена фоликул, и от всеки фоликул растат от един до четири косъма. Този факт е в основата на най-новите методи на DHI за възстановяване на коса.

  .

  Какъв е цикълът на косъма?

  Анагенната (растежната) фаза е началото на космения цикъл, която продължава между 2 и 6 години. След това е Катагенната (нерастежна) фаза, която продължава между 2 и 6 седмици. По време на Катагенната фаза косъмът започва да се отделя от фоликула. След Катагенната фаза е Телогенната (на отпадане на косъма) фаза, която продължава между 3 и 4 месеца. По време на този период косъмът Ви се изтласква от фоликула, тъй като в корена се образува нов косъм, и Анагенната растежна фаза започва отнова. Косъмът расте с около 1 см на месец, по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

  Колко косъма се губят на ден?

  Средно ние губим по 100 до 150 косъма дневно. По-голямата част от тези отпаднали косми се дължи на преминаването от телогенна към анагенна фаза. Новите косми продължават да растат, стига фоликулите да остават цели и здрави. По време на диагностичната среща нашите лекари могат да определят точната причина за косопада Ви посредством Теста за алопеция и косопад. Ние от Медицинска група DHI вярваме, че правилната диагноза е в основата на добрите резултати. Съществуват много фактори, които могат да участват в косопада, включително: бактерии по скалпа, стрес, лошо хранене, генетично оплешивяване (засягащо и мъже, и жени) и хормонален дисбаланс. Въпреки че косопадът може да се причини от всякаква комбинация от тези фактори, генетичният модел на оплешивяване е определено най-доминиращия фактор, отговарящ за почти 95% от косопада при мъже, както и засягащ милиони жени.

  Въпреки че мъжкия тип оплешивяване е лечим, тъй като е генетично предопределен, той не може да бъде предотвратен. Система за цялостни грижи DHI ™ може напълно да заобиколи генетичните фактори, пред които сте изправени, като имплантира косми, които не са били “генетично програмирани” да спират в Телогенната фаза.

  .

  Косопадът при мъжете

  Косопадът при мъжете е известен още като мъжки тип оплешивяване или андрогенна алопеция при мъжете. Над 95% от косопада при мъжете може да се дължи на андрогенна алопеция. При някои от мъжете този тип косопад започва още на 20 годишна възраст.

  Повечето мъже, които страдат от мъжки тип косопад или оплешивяване са склонни да направят всичко, за да променят този факт. Косопадът би могъл да бъде причина за промяна в междуличностовите взаимоотношения и професионалния живот.

  Възможните причини за косопад

  Възможните причини за косопад при мъжете са много и включват тежки заболявания, реакция към някои лекарства, стрес и естествено наследственост.

  Наследствеността при оплешивяването при мъжете се дължи на унаследяване на генетична чувствителност към дихидротестостерон (ДХТ) на космените фоликули. Тези космените фоликули, които са чувствителни към ДХТ започват да се умаляват (миниатюризация), скъсява се живота на всеки косъм като в крайна сметка се спира образуването на козметично приемлива коса.

  Мъжкия тип косопад

  Мъжкия тип косопад първоначално се характеризира с отдръпването на линията на окосмяване и изтъняване на космите в горната част на главата. Тези области са най-чувствителни към ДХТ. Постепенно косопадът прогресира в очевидна загуба на коса, която е различно изразена при отделните хора.Прочетете повече тук.

  .

  Диагнозата за андрогенна алопеция

  Диагнозата за андрогенна алопеция обикновено се установява въз основа на клиничната картина при мъжете. При жените, диагнозата в повечето случай изисква по-сложна диагностична оценка.
  Необходимо е да се  изследват и други причини които могат да водят до загуба на коса.

  .

   

  Как да започна?

  Няма никаква причина да отлагате подобряването на косата си. Препоръчваме ви да замествате загубените косми и да поддържате космената линия, с която се чувствате комфортно. Поведението на фоликулите във времето е генетично програмирано и в случай на генетично оплешивяване, Вие ще продължавате да губите косата си. Като предприемете процедура като Техниката DHI Direct, Вие контролирате загубата на коса като имплантирате фоликули, които не са генетично предопределени да падат. Ако има нужда и от бъдещи намеси, Техниката DHI Direct е минимално инвазивна. Последващите намеси могат да се извършват когато ви е удобно и в съответствие с бюджета Ви. Техниката подлежи на скалиране, така че можете да определите количеството фоликули, които да се добавят на всяка сесия.

  Кога би трябвало да започна?

  Много от нашите клиенти казват едно и също нещо: “Само ако знаех колко лесно ще бъде, щях да започна по-рано”. Горещо Ви препоръчваме да прочетете признанията на нашите клиенти или да прегледате нашата история на косопада, за да намерите още информация за физическите и психологичните ползи да вземете косопада си под контрол.

  .

  Косата ми започва да изтънява по темето. Трябва ли да изчакам, докато оплешивея напълно?

  Вмъкването на фоликули между съществуващите космени фоликули системно възстановява гъстотата на косата, като оставя съществуващите косми непокътнати. По този начин Техниката DHI Direct може да замести изгубените косми в оплешивелите места, без да повлиява на работещите фоликули. Ако проведете процедурата по-рано, това ще означава, че оставащата Ви коса ще спомогне за гъстота на космената Ви линия, а освен това и преходът от косопад към здрава космена линия няма да е толкова драстичен.

  .

  Скъп ли е DHI в сравнение с останалите методи за възстановяване на коса?

  Ние тук в DHI смятаме, че разполагаме с най-новаторската и най-ефективната налична техника с най-добро съотношение цена-ефикасност. Освен това ние препоръчваме на нашите клиенти и ги окуражаваме да проведат свое проучване на наличните възможности за възстановяване на косата. Ние сме уверени, че таксите за нашите процедури са с по-добро съотношение на ефективност-цена, в сравнение с разходите (и болката!) при strip операциите, както и за протезните заместващи косата единици (био фибри или тупета), които изискват непрекъснати разходи за поддържане. Докато някои други фирми са поставили на FUE цени, значително над тези на strip опцията, през последните 48 години ние в DHI непрекъснато подобряваме ефикасността на работата си и смятаме, че цените, които поддържаме за Техниката DHI Direct, са такива, че всеки може да си го позволи. Освен това, като инвестиция за цял живот, DHI осигурява резултатите с най-добро качество.

  Как да се запиша на консултация?

  Използвайте формата за обратна връзка за да изпратите вашите снимки /по желание/ или се обадете на +359 29719657, +359 879 686 713 или по скайп


  » Вземи Skype, обаждай се безплатно!

  Ние ще ви назначим дата за безплатна консултация на която ще определим вашата степен на косопад, лечение и каква процедура е подходяща за вас.

  .

   

  Можете да изпратите снимки през нашата форма за безплатна консултация, за да диагностицираме дистанционно вашата форма на косопад или друг проблем. Формата позволява до три снимки едновременно. Вижте примерите по-долу.

   

  Снимка отгоре

  Изпратете снимка на засегнатия участък

   

  Снимка отдясно

  Изпратете подобна снимка.

   

   

  Снимка тилна

  Изпратете подобна снимка

   

  Файлово ограничение

  Снимките не трябва да са по-големи от 3 мб всяка.